Inštrukcije angleščine

  

Večina nas je odraščalo z angleškim jezikom. Vseeno imajo eni manj eni več težav v šoli pri angleščini. To je zato, ker smo prej večina znanja dobili od televizijskih sprejemnikov, kjer gledamo ameriške, angleške in avstralske filme in oddaje. Vsaka država ima svojo verzijo angleškega jezika, tako kot imamo pri nas različna narečja slovenskega jezika: dolenjska, primorska, štajerska, koroška,…

Seveda gledamo največ filme, tam je tudi največkrat uporabljen pogovorni jezik, kot pri nas (npr. ljubljanščina). Torej prave angleščine se začnemo učiti prvič v osnovni šoli. Poleg razumevanja jezika, ki je najlažje področje, se učimo še konverzacije, slovnico, pisanje besedil (pisma, eseji,…) in seveda branje besedil.

Nekateri ljudje so naravno talentirani za jezike, v to skupino spadam tudi sama, kar je zelo dobro, saj se jezika hitro naučimo in ga znamo tudi potem uporabljati v praksi. Potem je skupina ljudi, ki jim učenje jezikov ne dela večjih težav, ampak morajo za to vložiti kar nekaj dela. Nato pa je skupina ljudi, ki enostavno niso za učenje jezikov. Ti ljudje so večina naravoslovno usmerjeni, ampak ne zmeraj. Tako kot matematika ne gre vsem, tudi jeziki ne. Zato se potem ljudje odločijo za dodatne inštrukcije ali pa se vpišejo na tečaje na jezikovnih šolah.

Mene so starši vpisali na tečaj angleščine, ko mi je bilo 6 let. Do 8 razreda sem vsako leto obiskovala tečaje iz angleščine, v osmem razredu sem  imela individualne ure pri upokojeni profesorici iz angleščine. Potem sem se prijavila, ko sem končevala fakulteto, na opravljanje izpita FCE (prvi nivo splošne angleščine). Seveda sem se vpisala na pripravljalni tečaj in izpit opravila zelo uspešno. Po nekaj letih, ko sem bila že zaposlena, sem se prijavila na izpit iz poslovne angleščine, višji nivo BEC, za katerega sem se pripravljala z inštruktorjem iz Anglije. Tudi ta izpit sem opravila uspešno.  Nato sem se 3 leta kasneje vpisala še na individualne ure za pripravo na izpit CPE (nivo ‘ native speaker’ ).

Nudim inštrukcije angleščine za osnovne šole in srednje šole.

admin